градина дете, сигнал, насилие, детска градина

Проверяват сигнал за насилие на дете в детска градина

Служители на Агенцията по закрила на детето и полицията проверяват сигнал за насилие върху дете в детска градина „Приказно вълшебство“ в град Септември.

Момиченцето е на година и седем месеца и две седмици е посещавало яслената група на детското заведение, предаде БНР.

Още преди няколко дни майката Моника Зашева сподели за „Хоризонт“, че е взела детето си от градината с множество синини по тялото:

„Много! И от двете страни синини. По гръбначния стълб – също. И аз попитах, звъннах веднага, тези синини откъде дойдоха? Медицинската сестра ми каза: „Няма такова нещо, нито е ударена, нито е паднала, нито от друго дете е ударена“. Е добре, тези синини как от само себе си ще се появят? След това се свързах с директорката и тя ми вика: „Ако мислите да ходите по съдилища, моят персонал ще каже, че вие сте си докарали детето в това състояние“.

Днес преди обед директорката на градината Йорданка Лютакова бе разпитана от проверяващите. Тя категорично отрича да е имало насилие върху детето:

„Категорично не. Екипът ми е перфектен. Имам подкрепата на абсолютно всички родители, пък даже и в писмено изявление. Детенцето ходи на пръсти, пада постоянно“.

- реклама -