Проверяват двама полицаи за покровителстване на Семерджиев

Софийска градска прокуратура (СГП) извършва проверка за евентуално извършено престъпление по служба от служители на МВР.

Прокуратурата е отделила материали от воденото досъдебно производство срещу Георги Семерджиев, който уби две млади жени на бул. „Черни връх“ в София на 5 юли.

След анализ на материалите по делото, наблюдаващият прокурор е установил данни във връзка с евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия, както и за търговия с влияние, съобщиха от държавното обвинение.

Ще бъде проверено дали служители на МВР са нарушили, превишили или не са изпълнили служебните си задължения, както и дали са използвали своето служебно положение с цел да набавят за себе си или за другиго облага.

Ще бъде проверено и дали служители на МВР не са докладвали в прокуратурата станали им известни данни за евентуално извършени нарушения или престъпления от Семерджиев.

След приключване на проверката въз основа на събраните материали ще бъде извършена преценка от СГП на всички данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство.

- реклама -