Разград

Проверка в болницата в Разград заради смъртта на 11-месечно бебе

11-месечно бебе е починало в разградската болница, а родителите имат съмнение за лекарска грешка. Според медиците обаче то е било диагностицирано и лекувано правилно и се касае за нещастно развитие на ротавирус.

Детенцето е прието в здравното заведение на 15 септември в отделението по педиатрия на разградската болница с пневмония.

„На 21 септември ни изписват, препращат в Спешното за направление за Инфекциозно отделение. Оттам ми дават направление и влизаме в Инфекциозно отделение и на третия ден детето почина. В епикризата от Детско отделение пише: диагноза – пневмония. Придружаващи заболявания – няма“, разказва майката Йоана.

В епикризата от Инфекциозно отделение вече е посочена друга диагноза – Ротавирус. А като придружаващите заболявания са вписани двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна недостатъчност, мозъчен оток, анемия.

След 4 дни майката получава нова епикриза от Инфекциозно отделение със същите дати, но с допълнено придружаващо заболяване – Синдром на Рей.

„Той е лекуван. Но не може в едната епикриза да пише, че е здрав, а в други епикризи да е развил двустранни пневмонии, мозъчен оток, остра дихателна и сърдечна недостатъчност. Не са му правени изследвания, за да знаят общо взето откъде са и какво е“, твърди Йоана.

По думите на директора на болницата в Разград д-р Гечо Жеков е проведено необходимото лечение с антибиотици. Той посочи, че става дума за аденовирус, който се е развил бързо. По случая е започнала проверка в болницата. Категорично становище обаче може да има, след като излязат резултатите от аутопсията. Тя трябва да бъде изготвена до две седмици.

източник: Дарик

 

- реклама -