Манчестър

Провъзгласен за герой бездомник ограбвал жертвите от атентата в Манчестър

Бездомникът, който беше провъзгласен за герой, помагал на жертвите от терористична атака в Манчестер, призна, че всъщност ги е ограбвал.

От запис от видеокамера, показан в съда, се вижда как Крис Паркър върви между жертвите, лежащи окървавени след експлозиите в британския град след концерта на Арина Гранде.

От кадрите се вижда как 33-годишният бездомник взима портмонето от чантата на Паулин Хейли, чиято 14-годишна внучка лежи наблизо. По-късно той използвал банковата й карта в местно заведение на „Макдоналдс“.

Трогнатите британци събраха за бездомника 50 хиляди лири през сайта за дарения GoFundMe

Паркър бше интервюиран от британските медии след атентата, извършена от Салман Абеди, заявявайки, че е просил пред концертната арена, когато бомбата избухна.

Облян в сълзи, Паркър заяви пред агенция АП по това време: „Чух един взрив и в рамките на една секунда видях бяла светкавица, после пушех, а после чух писъци. Събори ме, а после станах и вместо да избягам, инстинктът ми беше да се върна и да се опитам да помогна“, каза той.

„Имаше хора, лежащи навсякъде“, си спомня той и допълва, че една жена починала в ръцете му и той отишъл да помага на момиченце, чиято майка била убита.

Паркър беше обвинени и в това, че е откраднал мобилен телефон на девойка на мястото на инцидента. Toй не се появи в съда и беше открит да се укрива на тавана на къща в Халифакс, където бил арестуван.

- реклама -