Проучване: Учениците са загубили около 20 % от учебния материал поради затварянето на училището

Според експерта по икономия на образованието Лудгер Вьосман, съществува риск за материалните последици за учениците. Заключването също има драстични последици за възможности за печалба на по-късен етап от техния живот.

Заради затварянето на училищата преподаваните знания намаляват значително. Икономическите последици могат да бъдат изчислени. Ако една трета от материала за преподаване по време на учебната година е изгубен, това се равнява средно на 3 % от дохода през целия живот, обяснява икономистът. В най-лошия случай става въпрос за потенциална загуба на 30 000 евро, смята Вьосман.

Силната взаимовръзка между годините за образование и доходите е може би една от най-надеждните констатации в емпиричните икономически изследвания “, твърди експертът. Той се опасява също, че блокирането ще означава, че много ученици няма да постигнат желаната образователна степен и професия.

Проучване от Холандия сочи, че учениците са загубили около 20 % от учебния материал поради затварянето на училището през пролетта.

- реклама -