младите
Снимка: Pixabay

Проучване на FN: Ето къде младите хора прекарват свободното си време

В миналото нашите баби и дядовци са имали много по-различни интереси от нашите. В свободното си време организирали седянки, спортували или посещавали местното читалище. Но как се забавляват младите хора днес?

младите
Снимка: Pixabay

Проучване на Flashnews сред група студенти на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ показва как младите предпочитат да прекарват уикендите си.

младите
Снимка: Pixabay

Столицата привлича хора от цялата страна. Това става ясно от километричните задръствания и „опасно близката“ атмосфера в метрото в делничните дни.

младите
Снимка: Pixabay

Събота и неделя са дните, в които София опустява. Много от студентите споделят, че прекарват събота вечер не в някой задимен бар в Студентски град, а у дома. В родния си град.

младите
Снимка: Pixabay

Тези, които по някаква причина остават големия град, предпочитат да посетят културни мероприятия като изложби, театрални постановки. Споделят още, че се отбиват в книжарници, докато чакат да започне прожекцията на някой филм.

младите
Снимка: Pixabay

Любителите на пътешествията разказват, че често избират пътуване във веселата компания на приятели през почивните дни. За дестинации избират далечни градове на страната или се наслаждават на безупречната и завладяваща красота на планината.

младите
Снимка: Pixabay

Какво по-хубаво от това да се върнеш на село, на двора сред цветята и невероятната зеленчукова градина на баба, да прекараш следобяда под сянката на черешовото дърво, където дядо си взима хубава дрямка през лятото. Или пък да се съберете всички пред камината на чаша липов чай и спомени от снимките.

Е, много от младежите не са загубили ценностната си система и осъзнават кое е най-важното в живота – нашите близки. И без колебания се връщат в детството си.

младите
Снимка: Pixabay

Разбира се, нощните заведения никога не остават празни. Част от студентите дават зелена светлина да задимената обстановка, литрите алкохол, силната музика и лудите танци до сутринта.

младите
Снимка: Pixabay

А по-скромните, които не хвърлят салфетки по барове и дискотеки, се запътват с галон бира в ръка към най-близката градинка. Такава често се оказва градинката пред Народния театър.

младите
Снимка: Pixabay

В забързан свят като нашия, често пропускаме ценни моменти. Затова ние от Flashnews приканваме младите хора да се възползват от всяка възможност, която им предоставя животът. Съчетавайте полезното с приятното, прибирайте се често при семейството си и оставяйте смартфона настрана, по този начин ще спестите батерия за повече сторита в Instagram, когато по-късно се озовете в някой столичен нощен клуб.

 

- реклама -