протест
сн. БГНЕС

Протестно автошествие до къщата на Борисов в Банкя

Протестно автошествие се проведе от центъра на София днес до Банкя. Целта на акцията бе да поиска оставката на правителството и лично на премиера Борисов, а сред участниците са майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива“.

сн. БГНЕС

Вера Иванова от инициативата припомни, че за оставка на кабинета настояват от началото на март миналата година.

„Причината беше, че Сачева не си подаде оставката след унищожението на Закона за личната помощ, и след като остави хиляди хора в най-тежкото положение без асистенти. От 5 март имаме палатков лагер пред Министерски съвет и тъй като премиерът за цяла година не намери сила, смелост, достойнство да дойде и да попита: Вие какво искате. Ние правихме и шествие до Банкя”, каза Иванова преди да се отправят към дома на премиера, придружавани от Росен Миленов и „Референдуми за справедливост“.

сн. БГНЕС

Протестиращите съобщиха, че са внесли писмо в Министерски съвет, с което уведомяват Борисов, че ще бъдат пред дома му в Банкя. „И го предизвикваме да бъде там и да излезе като мъж при нас”, заявиха те.

Протестиращите тръгнаха от паркинга на Българска народна банка и стигнаха с колите до Банкя. Сред скандиранията, които се чуваха пред дома на Борисов в Банкя бяха „Оставка”.

сн. БГНЕС

Борисов: У нас внучетата ми плачат

„Децата и внуците ми реват у нас, внуците реват. Тези са демократите. Ще им пратя снимки на политиците как бебета реват. Да ви питам демократи ли сте вие? Върховенство на закона ли е това? Какво искате? Провокации ли искате?“, посочи министър-председателят по време на посещението си в Елхово.

Там Борисов призова също така сина на Румен Радев да бъде „оставен на мира“.

- реклама -