Протестите продължават и тази вечер в различни градове, затвориха „Хаинбоаз“ (ОБНОВЕНА в 22ч.) – СНИМКИ, ВИДЕО

Около 200 протестиращи срещу скъпите горива затвориха прохода „Хаинбоаз“.

Със скандирания „Оставка“ протестиращите успяха да блокират движението през Прохода на Републиката, въпреки засиленото полицейско присъствие.

На територията на град Гурково, заради очакваната блокада на прохода от протестиращи, полицията издигна метални прегради.

Няколко буса на жандармерията, над 15 патрулни автомобила и около 100 униформени участваха в изграждането на съоръжението.

Проходът на Републиката остава блокиран

В Гурково в 20.30 часа обявиха край на протеста. 10 минути след това обаче близо сто автомобила от Стара Загора дойдоха да ги подкрепят и в 21.00 часа протестиращите бяха около 1000 души.

Жителите на Гурково посрещнаха новите протестиращи с викове: „Много сме“, „Българи, юнаци“, „Оставка“.

В София протестът блокира движението пред НС и „Орлов мост“

В София протестът бе обявен за национален. Хора от различни градове дойдоха на жълтите павета, за да изразят своите искания. Протестът, обявен „срещу безобразията“, блокира движението пред Народното събрание, след което шествието премина по „Цар Освободител“ и след като стигна до Министерския съвет, блокира движението. Протестиращите са недоволни от цените на горивата, доходите, цената на живота и скандират „Оставка“.

Пред сградата на Народното събрание се провежда Национален протест срещу безобразията в страната. Протестиращите успяха да блокират движението пред сградата на Народното събрание.

Протестиращите са недоволни от цените на горивата, доходите, цената на живота и скандират „Оставка“.

Възловото столично кръстовище „Орлов мост“ беше блокирано два пъти и около 21.30ч. движението беше възстановено.

Майки на деца с увреждания се събраха и тази вечер пред Министерския съвет. Протестът им ще продължи, докато оставката на вицепремиера Валери Симеонов не бъде формализирана.

Четвърти пореден протест в Кюстендил

В Кюстендил ачалото на шествието започна от Гаровия площад в града, откъдето се насочи по утвърдения маршрут – булевард „България“, площад „Велбъжд“, улиците „Демокрация“ и „Цар Освободител“. Крайната точка е кюстендилския квартал „Върташево“, на изхода на Кюстендил, в посока ГКПП „Гюешево“.

Организаторите настояват за промяна в управлението на България в полза на гражданите, повишаване стандарта на живот, промяна социалната политика в полза на гражданите, намаляване броя на народните представители, увеличаване на минималната работна заплата и пенсиите.

В Русе протестират за чист въздух и срещу лошото качество на живот

Протест за чист въздух и лошото качество на живот се организира тази вечер пред сградата на общинската и областна администрации в Русе. Недоволството е също заради високите данъци и цените на застраховката „Гражданска отговорност“.

Протестиращите разпънаха транспарант с надпис „За отговорни управници“. Те скандираха „Оставка“ и „Мафия“.

Около 200 души блокираха главната улица на Кърджали

сн.24 часа

Около 200 протестиращи блокираха главната улица на Кърджали тази вечер. Те се събраха пред паметника на Васил Левски в града, където поднесоха венец и изслушаха българския химн, след което тръгнаха по бул. „България“, за да преминат почти през целия град.

Протестиращите вървят под звуците на родопска музика, развяват знамена и викат „Оставка“.

Около 500 души се включиха в протестното шествие в Благоевград.

Срещу бедността в България и липса на алтернатива за младите хора се обяви протестното шествие в Благоевград, което днес е пешеходно и минава по централните булеварди.

Протестиращите спират пред всички партийни офиси, за да покажат със запалени свещи, че „така повече България не може да се управлява“.

Шествието преминава с интересни възгласи – “Сърце и душа за България“ е един от апелите, а друг гласи “Елате с нас – протестът е за вас“.

Преди минути е блокиран пътят Хасково-Димитровград на кръговото движение, малко извън Хасково.

Блокирано е движението за Хасково, Димитровград и околните села в общината, като не се знае колко време ще продължи блокадата.

Преди да потегли шествието от площад “Свобода“ в Благоевград, Георги Ванков, един от организаторите, призова за мирен протест, без да се влиза в конфликти с полиция или с непротестиращи граждани.

Колоната се предвожда от група младежи с опънато българско знаме.

Протест и в Стара Загора

Недоволни от управлението старозагорци излизоха тази вечер на нов протест с категорично настояване за оставката на кабинета „Борисов“ 3. Очакваше се действията им да бъдат подкрепени и от група протестиращи от Казанлък.

С протестен митинг-концерт тази вечер в 18 часа недоволни старозагорци искат оставката на цялото правителство. Това обяви организаторът Стилиана Иванова. По думите ѝ, правителството, не е пожелало да чуе гласа на своя народ и затова трябва да се оттегли.

Протести се проведоха и в Пловдив и Варна.