Протестиращите се събират за четвърто Велико народно въстание

За 87-ми път протестиращи се събират в триъгълника на властта –между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом. За днес е обявено и четвъртото Велико народно въстание на недоволните граждани, които за 87-ми път искат оставките на Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, честни избори и служебен кабинет, предаде репортер на БГНЕС. Пред вратите на БНБ е разпънат транспарант, който гласи: „Когато отвратените не гласуват, отвратителните управляват!”. Сред протестиращите има хора от Русе, Варна и др. Гражданите носят табели с надписи: „Оставка”, „Мутри, вън! Мафията, вън”, „Оставка на цялото правителство”.

От Отровното трио по-рано днес публикуваха и пост за българите, живеещи в чужбина, които се обединиха за пореден път! Те направиха общ клип, в който задават на различни езици 29-те въпроса към правителството, прокуратурата и персонално Иван Гешев поставени от Мониторинговата група по демокрация, върховенство на закона, и основни права (DRFMG) към Европейския парламент. Проектът има за цел да разпространи въпросите и сред чужди медии и да направи обширно, световно послание, показващо нетърпимостта на всички българите към срастването на мафията с държавата, липсата на правосъдие, зависимите медии, насилието над мирни граждани, присвояване на средства от европейски фондове за лични облаги, пишат от триото.

На 5 октомври, в 16:30 ч. (местно време) пред централния вход на ЕП в Брюксел, група българи, сред които проф. Велислав Минеков, ще дадат подробности за състоянието на върховенството на закона и корупцията в България, погазването на демокрацията, правовия ред и медийната свобода, както и за злоупотребите с европейски фондове. Всички българи, живеещи в Белгия, Германия и Холандия, които имат възможност, са добре дошли да подкрепят усилията на Отровното трио да информира евродепутатите, преди началото на заседанието на ЕП.

- реклама -