сн. БГНЕС

Протестиращите не са доволни от министерските оставки

Протестиращите в София тази вечер изразиха недоволство от поисканите три оставки на министри от кабинета „Борисов 3“ и отново настояха за оставка на цялото правителство. Те изказаха подозрения, че тези оставки целят потушаване на напрежението и стихване на протестите срещу кабинета „Борисов 3“.

В момента множеството скандира на Ларгото между властовия триъгълник. Протестът започна около 16 часа, а около 19 часа се отправи на шествие до Народното събрание по жълтите павета. Там протестиращите останаха около 30 минути, след което се върнаха отново около президентството и Министерския съвет.

сн. БГНЕС

За сега няма напрежение и ексцесии.

„Оставка, съд, затвор. Вие сте позор!” се чете на собственоръчно написани плакати. Други лозунги от протеста гласят: „България не ви е Фермата на Оруел”, „Не подкрепям Нинова, нито Божков”, „Не посягайте на полицаи, не са тук по тяхно желание”, „Маската не ни е на очите. Ясно виждаме, че ви идва краят!”.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Тази вечер протестът трябва да приключи по-рано от обикновено – около 22 часа. Това става по призив на СДВР след снощните провокации и опита за щурм на Народно събрание 2 снощи. Според органите на реда след този час има по-голяма опасност за ескалиране на напрежението и появата на провокиращи елементи.

сн. БГНЕС

На Ларгото разбира се има и много полиция.

Новото тази вечер е, че сред протестиращите има хора с отличителни ленти на ръцете, които ще играят ролята на стюарди и ще следят за провокации, а ако забележат такива, ще сигнализират незабавно органите на реда.

- реклама -