сн. БГНЕС

Протестиращите блокираха движението около НС (Обновена, снимки)

Протестиращи блокираха движението около сградата на Народното събрание.

Те са недоволни заради проваленото заседание на парламента, на което трябваше да бъде изслушан премиерът.

Минути преди 10.00 часа протестиращите се хванаха за ръце и направиха жива верига.

сн. БГНЕС

Чуват се тъпани и барабани, свирки и вувузели. Полицейското присъствие е изключително засилено.

По-рано недоволните хвърляха домати и яйца по сградата на парламента. От площада хората отправят призиви към управляващите: „Елате, народът ви обича”.

сн. БГНЕС

Тук беше и Христо Иванов, който каза, че Борисов продължава дългогодишната си практика да унижава парламента, да неглижира суверена, защото парламентът е представителство на суверена. „Днес се скри от изслушване, скри от хората, ние го призовахме – нашите младежи от „Демократична България” го призоваха, да дойде и да се извини за отношението към протестиращите и особено към младите протестиращи, на които той им каза, че не могат да се управлява България без него, на които той им каза, че 16 млн. ще променят тяхната гледна точка към това, което се случва и да си подаде оставката”, заяви още Христо Иванов. Тук сме да подкрепим специално младите хора от Демократична България, заяви още той.

Снимка: БГНЕС

Агресия спрямо колега журналист.

Протестиращите нападнаха пред служебния вход на парламента журналиста Ива Николова. Тя беше замеряна с яйца малко след провала на пленарното заседание заради липса на кворум.

Снимка: БГНЕС

Николова и операторът й бяха обградени от демонстрантите, като не ги допуснаха да си тръгнат. „Христо Иванов, призовавам те да дойдеш тук! Ела да си видиш хората“, провикна се репортерката на ПИК.

„Искат да ме разкъсат! Това са хората на Мая Манолова и Румен Радев, ето го Настимир Ананиев“, каза още нападнатата журналистка.

- реклама -