паметник
сн. БГНЕС

Протестиращи вдигат „Паметник на Свободата“ на Орлов мост

Своеобразен „Паметник на Свободата беше издигнат в 41-я ден на гражданско недоволство на ключовия Орлов мост.

Той е кулминацията на похода, започнат от двама млади протестиращи – Огнян Христонев и Атанас Бюлбюлев. Двамата тръгнаха от Свиленград преди четири дни с парче релса от теснолинейка в ръце. Днес релсата е на входа на София и ще бъде занесена в Орловия град, където ще послужи за основа на паметника на протестиращите граждани.

сн. БГНЕС

Релсата е символ на всички празни обещания и неизпълнени ангажименти на това правителство, а и на предишните, заяви Анастас Гогов, който носи релсата до входа на София.

сн. БГНЕС

Протестиращите напомнят, че преди две години на 1-ви август, тогавашният вицепремиер Валери Симеонов се закани: „Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя“.

Вече две години Валери Симеонов все още не е изпълнил обещанието си. Релсата, която ще носим по пътя към София е символ на празните обещания. Символ на излъганите хора, гласували за сегашното правителство. Релсата е символ на твърдата решителност на голяма част от българския народ, да изпрати на бунището на историята това правителство. Релсата може да е „кръста“ към Голгота, който да изкупи греховете на България и заявка пред Бог да спре да праща хора, които целенасочено ни водят към духовна и физическа гибел”, казват инициаторите на „Похода на свободата”.

сн. БГНЕС

За да издигнат паметник тази вечер протестиращите ще носят камъни, тухли, бордюри, плочки и винкели.

- реклама -