сн. БГНЕС

Протестиращи в Дупница искат оставката на шефа на полицията заради Янек

Протест под наслов „Дупница без мафия“ се проведе тази вечер в Дупница. Организатор на гражданското недоволство пред Районното управление на полицията е адвокат Любомир Авджийски, който иска незабавното уволнение на шефа на местното полицейско управление Борислав Динев.

Повод за протеста е обвинението, че полицията се е забавила с разследването по изчезването на Янек Миланов, който е в неизвестност от вечерта на 31 юли т.г. Борислав Динев каза пред репортерите, че ще говори само пред близките на Янек, според него забавяне по разследването няма, но той не давал брифинги.

сн. БГНЕС

„Мога да уверя всички вас и гражданите на Дупница, че няма никакво закъснение в нашите действия. Призовавам, ако има близки, роднини и приятели на Янек и Марио Миланови да заповядат, мога да разговарям с тях, да обясня в детайли какво сме свършили. Пресконференция дава пресцентърът ми и такава най-вероятно ще има, когато бъде разрешен случаят. В момента такава не е разрешена. Аз лично Ви уверявам, че няма закъснение. Казах каквото има да кажа“, завърши директорът на РУ-Дупница.

„Цялата общественост знае, че е имало няколко преписки по сигнали на Янек Миланов и те са били срещу Васил Капланов.“, каза адвокатът.

Искането ми към полицията е смяна на ръководството на полицията в Дупница, смяна и прочистване на Районната прокуратура, за да може да започнат реални разследвания на тази мафия за която всички говорим, но никой не разследва. Знаем много добре, че „братята” (Галеви – бел. ред.) макар и да ги няма, техните хора са тук и все още вилнеят из града.

- реклама -