сн. БГНЕС

Протестиращи си завързаха очите в 35-ия ден от недоволството

Протестиращи в София се събраха пред посолството на Германия в протестна акция под надслов: „Масово затваряне на очи“. Целта на организаторите е по този начин да призоват Германия да заеме ясна позиция за случващото се в България. Протестиращите стояха една минута мълчаливо с вързани очи.

По-рано днес от посолството излязоха с позиция във връзка с протеста. В нея се посочва, че решенията за политическото бъдеще на България се вземат само в България.

сн. БГНЕС

Временно управляващият Посолството Йорк Шуграф заяви, че за тях е напълно естествено гражданите в Европейския съюз да се възползват от правото си на свобода на изразяване и мирен протест.

Палатките на протестиращите остават на трите възлови кръстовища в София – Орлов мост, Ректората на СУ и пл. „Независимост“. Обстановката на трите барикади към момента е спокойна.

Един от организаторите на протеста – адвокат Николай Хаджигенов настъпа тениска с лика на Борисов. И начерта планът за утрешния ден, в който депутатите се събират на извънредно заседание.

“Идеята за утре е следната: взимате домати, минавайки към работа, хвърляйте домати и яйца, после си отивате на работа и довечера пак се върнете тук. Те разчитат да идем на море. За първи път всички сме заедно в името на една обща цел-да премахнем корупцията,“ каза Хаджигенов за утре сутрин. Тогава парламентът се събира на извънредно заседание, на което трябва да възложи на премиера да бъде изготвена актуализация на бюджета.

- реклама -