Протестиращи се заканиха да блокират летище Хийтроу

Протестиращите срещу замърсяването на околната среда възнамеряват да блокират летище Хийтроу в началото на уикенда на великденските празници.

От няколко дни протестиращите срещу замърсяването на околната среда блокират пътища и мостове в Лондон.

Организацията „Бунт срещу унищожението“ се закани да засили кампанията си на нарушаване на транспорта, ако британското правителство не предприеме повече действия срещу климатичните промени.

Полицията в Лондон призова организацията да размисли с думите, че евентуална протестна акция на летището може „да предизвика още нарушения (в транспорта) и несгоди за хилядите пътуващи, много от които семейства, покрай Великден“.

„Протестиращите могат да очакват категоричен отговор от полицията“, каза помощник-комисар Ник Ефгрейв. „Решени сме да направим така, че летището да работи“, добави той.
От полицията в Лондон съобщиха, че са арестувани повече от 500 демонстранти от началото на протестите срещу замърсяването на околната среда.
От летище Хийтроу заявиха, че „работи с властите във връзка с всякакви заплахи от протести, които биха могли да нарушат работата на летището“.
- реклама -