сн. БГНЕС

Протестиращи се преместиха на пл. „Независимост“

Протестиращите от НС се преместиха пред сградата на Министерския съвет. Улиците около парламента са затворени, а сградата – обградена от полиция. Движението по бул. „Цар Освободител“ и бул. „Дондуков“ пред Министерският съвет е блокирано, освободено е обаче пред Народното събрание.

сн. БГНЕС

„Не успяваме да убедим хората, че делението на червени, сини, зелени и прочие, не му е сега моментът.“ Това заяви адвокат Николай Хаджигенов. „Такъв момент ще има като имаме възможност за честни избори – тогава всеки ще си се раздели на каквото си иска или на каквото може. Иначе вие виждате – цели браншове се явяват вече на протеста или се солидаризират с него по простата причина, че правителството на Борисов ликвидира всеки един бизнес у нас.“

сн. БГНЕС

Пред протестиращите говориха и Минчо Спасов и Светослав Трайков. Двамата бяха задържани вчера от полицията за спирането на тока в метрото.

„Ние сме против насилието, но не само против насилието на улицата, но и против насилието на управляващите, което е безконтролно и безнаказано.“, каза Минчо Спасов.

 

- реклама -