Протестиращи потрошиха кола с деца, опитала да пробие блокадата на кръстовището пред Румънското посолство

Протестиращи потрошиха автомобил, който се опита да пробие блокадата на ключовото кръстовище на бул. „Ситняково“ пред посолството на Румъния. Колата, шофирана от жена мина през недоволстващите граждани, които започнаха да скачат върху нея, счупиха предното й стъкло, фаровете и броните на автомобила.

В колата пътуваха още мъж и две деца, които очевидно са в силен стрес.

Инцидентът се случи около 22 часа. Недоволстващите граждани дойдоха от протеста пред МС и се качиха към кръстовището от Орлов мост.

Протестиращите са категорични, че шофьорката е искала умишлено да ги прегази. От своя страна тя заяви, че й е омръзнало да се чуди от къде да минава и че блокадите са напълно незаконни.

„От къде да минавам?“, запита тя протестиращите, които направиха повторен опит да се саморазправят с нея.

Полиция се появи около 10 минути след инцидента.

Те направиха защитен кордон около колата. В крайна сметка заради децата протестиращите пуснаха автомобила, който бе ескортиран до близкото Първо полицейско управление. Те са категорични, че майката е провокатор и нарочно е форсирала колата към тълпата.

Униформените заявиха, че ще снемат нейните показания и призоваха ако има пострадали граждани също да отидат в полицията.

По-рано протестиращите разрешиха на автомобилите, които бяха блокирани в едното платно да направят обратен завой и да се върнат обратно. Безпроблемно бе пропусната и една линейка, която дойде от посока на ул. „Черковна“.

Дълга колона автомобили обаче се образува в другата лента, в която колите идваха от Телевизионната кула. След няколко минути шофьорите успяха да се самоорганизират и успешно да се изтеглят и от второто платно. Повече от час на кръстовището нямаше никаква полиция, която да спира идващите автомобили.

- реклама -