сн. Фейсбук/Martin Kostadinov

Протестиращи отново блокираха кръстовището при Румънското посолство

Променени са маршрутите на градския транспорт в София заради протестите

Протестиращи спряха движението на кръстовището пред Румънското посолство. Те стигнаха до кръстовището и задръстиха движението. Част от протестиращите предложиха да бъдат пуснати колите, които останаха блокирани на място, но други от протестиращите не се съгласиха.

Някои от колите все пак се опитваха да минат покрай протестиращите. Имаше блокирани и автобуси. В единият имаше и деца. На мястото нямаше засилено полицейско присъствие. Шофьори, които попаднаха в капана на протеста се изнервиха.

сн. Фейсбук/ Iva Oprikova

Колите, които са били в капана на протестиращите вече са пропуснати да се изтеглят. Кръстовището остава блокирано.

Поради затваряне на кръстовището на бул.”Ситняково” и “Шипченски проход” при Румънското посолство от протестиращи са променени маршрутите на част от градския транспорт:

Трамваите от линия 20 се движат до станция “Изток”;

Автобусите по линия 120 от “Алея Яворов” се движат по бул.” Цариградско шосе”, пл. “Авиация”, бул.”Асен Йорданов”, “Шипченски проход”, Ул.”Иван Димитров – Куклата”, бул.”Гео Милев” и по Ул.”Черковна” и по маршрута си.

Автобусите от линия 72 са отклонени от бул.“Алея Яворов“ по бул.“Цариградско шосе“, Площад на Авиацията, бул“.Асен Йорданов“,бул.“Шипченски проход“ и по ул.“Гео Милев“ до бул.“Ситняково“, Автобусите от линия 280 отбул.“Цариградско шосе“, по бул.“Алея Яворов“, бул.“Драган Цанков“, бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“ до Национален стадион „Васил Левски“ и обратно по маршрута си.

Автобусите от линии 213, 413 са пренасочени по бул.“Асен Йорданов“, бул.“Шипченски проход“, бул.“Ситняково“ и по маршрута си двупосочно.

- реклама -