протест, прокуратура, граждани, сграда, катастрофа, Стара Загора

Протестиращи опитаха да нахлуят в прокуратурата в Стара Загора (ВИДЕО)

Протестиращи направиха опит да щурмуват сградата на районната прокуратурата в Стара Загора. Причината – жестоката катастрофа, при която пострадаха тежко три млади жени, а задържан беше 18-годишен младеж.

Някои обстоятелства около случая накараха гражданите да бъдат подозрителни. Според тях има опасност извършителят да бъде прикрит, а следите му – заличени. Причината – 18-годишният водач  е син на местен бизнесмен, получил е книжка преди около четири месеца и за това време е успяла да натрупа две провинения

„Като бях в Спешния център снощи, имаше полицаи, които казаха, че е известната личност, доколкото разбрах е известна личност и ще бъде потулен случая“, каза майката на една от пострадалите жени през bTV.

Демонстрантите не бяха допуснати до брифинга за медиите, който се проведе по-рано през деня, за да зададат и своите въпроси.

Отговор на тези притеснения обаче беше получен:

„Няма основания за такива притеснения, тъй като след като е получен сигналът, е извършен оглед на местопроизшествието, образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Районна прокуратура“, заяви Николай Колев, директор ОДМВР – Стара Загора.

Жители на града настояват за строг контрол на пътя и прекратяване на „дрифтовете“ и гонките с автомобили по улиците. Според разследващите обаче все още няма конкретни доказателства, че младият шофьор, причинил катастрофата, е дрифтирал.

По-рано днес стана ясно, че 18-годишният шофьор е задържан първоначално за 24 часа, а след това мярката ще бъде удължена до 72 часа.

- реклама -