Протестиращи на Позитано 20 искат оставката на Нинова

Протестиращи се събраха пред централата на БСП в София, където се провежда заседание на Националния съвет на партията. Протестиращите скандират „Оставка“ за Нинова. Те са от младежката организация на Перник, която обяви, че иска оставката на лидерката заради слабия изборен резултат.

Ден след парламентарните избори цялото Изпълнително бюро на БСП подаде оставка, но лидерът Корнелия Нинова беше категорична, че няма да подаде такава.

„Времето на този председател на БСП е минало отдавна и изборите го показаха“, заяви Кирил Добрев преди заседанието на Националния съвет на БСП. Той обясни, че оставка не може да иска, а лидерката трябвало да излезе и да се извини.

сн. БГНЕС

„Защо беше необходимо да загубим изборите, за да подкрепим Румен Радев сега. Десетки и стотици партийни организации го направиха преди 4-5-6 месеца, защо се дърпане това ръководство и ако днес трябва да плащаме цената за ината на някой, ще го направим. Жалко за това поколение, което идва след нас.“, добави Добрев.

Подкрепата за Радев е изключително закъсняла и със сигурност ни струва гласове на изборите, заяви и лидерът на БСП в София Калоян Паргов.

сн. БГНЕС

Той предупреди, че заявките за кабинет на Слави Трифонов трябвало да се правят след решение на Националния съвет. И даде пример, че след първото заседание на парламента всички видели, че въпросните партии на промяната не са всъщност такива, след като не са подкрепили искания от БСП мораториум върху решенията на кабинета „Борисов“.

- реклама -