Алепу, протест, Мая Манолова
Снимка: Флагман

Протестиращи на Алепу: „Мая, вън!“, „Това ли е новият морал“ – Видео

Протестиращи се събраха във вторник на протест пред т.нар. „подпорна стена“ на Алепу.

„Мая, вън!“ скандират хората пред скандалния строеж на плажа. На мястото са се събрали около 80 човека, предимно млади хора от Приморско. Сред тях са и кметовете на Бургас Димитър Николов и на Стара Загора Живко Тодоров, както и депутати и активисти на ГЕРБ.

Преди дни стана ясно, че така нареченият подпорен хотел има нов собственик и той е брат на член на формацията на Мая Манолова.

Става сума за Стоян Василев от Приморско, който е брат на Здравко Василев, известен с участието си в „Биг Брадър“ и кандидат-депутат от листата на „Изправи се! Мутри вън” във 2- ри МИР Бургас. Манолова пък разграничи от случая, поясни, че новият инвеститор е общински съветник от съвсем друга партия и поиска строежът да бъде разрушен.

В тази връзка днес на демонстрацията протестиращите запитаха дали това е новият морал и дали хотелът ще стане лятна резиденция на бившия омбудсман.

Демонстрантите държаха в ръце плакати с надписи като „Мая, това ли е новият морал?“ и „Да, България е Да, на мутрите“ (паровписът е запазен – б.р.). Във видео на организацията на ГЕРБ в Бургаско се чуват възгласи „Мая, вън!“ и неколкократни питания на висок глас: „Къде е Христо Иванов?“.

ГЕРБ спря това чудо на природата – светът не е виждал такова нещо – да се укрепи свлачище със строеж на хотел. Ето как чрез подставени лица новосформираното мнозинство се опитва да придобие хотел. Така ли ще управлява?“, питат протестиращи.

Само преди броени дни самата Мая Манолова се разграничи от новия собственик на скандалния строeж чрез видео обръщение от Алепу. Манолова уточни, че макар новият собственик да е брат на Здравко Василев, от „Изправи се! Мутри вън!, нямали нищо общо с бъдещото строителство на ваканционен комплекс.

Самият Здравко Василев също се разграничи от действията на брат си.

На 29 април бизнесменът и общински съветник от Приморско Стоян Василев обяви, че ще строи „Алепу Вилидж“, след като закупил компанията „ГБС Турс“, заедно с проекта за ваканционно селище. Василев обясни, че предишният собственик искал да се освободи от този обект, тъй като му носел негативи. И припомни, че решението на бургаския съд, с което се обявява за нищожно строителното разрешително за „Алепу вилидж“, се обжалва.

„Светът не е виждал подобно нещо – подпорен хотел. Новосформираното мнозинство се опита да придобие чрез поставени лица това чудо на природата и да довърши строежа. Така ли ще управляват занапред?”, коментира Бойчо Георгиев.

- реклама -