протести, блокада, БНТ
Снимка: БГНЕС

Протестиращи изненадващо блокираха сградата на БНТ

Протестиращи, начело с гражданско движение „БОЕЦ“ и Георги Георгиев блокираха тази сутрин сградата на Българската национална телевизия.

Акцията е четвърта от поредицата „блокада-изненада“.

Шествието тръгна от Орлов мост тръгна малко след 8 часа.

Беше блокиран централният вход на Националната телевизия, а гостите на телевизията не бяха допуснати да влизат в сградата.

Снимка: БГНЕС

Протестиращите призоваха тези, които бъдат поканени за гости на БНТ, да не идват пред централния й вход, защото според тях телевизията не отразява обективно протестните им действия.

Снимка: БГНЕС

„Ние сме тук, блокирайки входа на БНТ с искане оставката на Емил Кошлуков и да не позволим повече да бъдем лъгани“, заяви водачът на шествието. Според Георгиев свобода на словото не означава всеки да си говори каквото иска, свобода на словото означава да бъдеш чут – да бъдеш чут от своите управници, които да защитават твоите интереси. В България управниците защитават интересите на олигарсите, на мафията, каза още Георги Георгиев.

Снимка: БГНЕС

„Кошлуков превърна обществената медия в бухалка на мафията. Нашата задача като граждани е да изринем мафията от властта. Имаме нужда от чиста медийна среда. Имаме нужда от свободни медии и журналисти, които да отразяват обективно действителността и всичко, което се случва. Само тогава можем да бъдем истински свободни“, заяви Георги Георгиев и заедно с Пламен Даракчиев влезе във фоайето на обществената телевизия.

Свободен граждански микрофон поискаха протестиращите, за да може всеки, който пожелае да каже своето мнение.

Разлепени са и надписи, на които пише – “офис на Пеевски на три места“.

Органите на реда, охраняващи БНТ, не допускат протестиращите в сградата.

За днес движение БОЕЦ беше обявило поредната изненадваща блокада на някоя от важните институции в столицата.

Предишни дни под блокада бяха сградите на Министерството на правосъдието, на ЦИК и на Антикорупционната комисия.

- реклама -