сн. БГНЕС

Протестиращи блокират входа на ЦИК

Протестиращи и представители на „БОЕЦ“ са пред ЦИК и обявиха, че влизат вътре, за да присъстват на заседанието на комисията, а ако не бъдат допуснати, то никой няма да влезе в сградата.

Заседанието на ЦИК е насрочено за 10 часа. в 8.28 часа сградата е заключена. Георги Георгиев съобщи на мегафона, че ще останат пред сградата докато не бъде отключена и ще поискат пропуски, за да присъстват на заседанието.

сн. БГНЕС

Недоволните са „въоръжени“ с яйца и домати, които ще по летят към бившия Партиен дом, ако достъпът им до сградата бъде възпрепятстван. На място пристигна и членът на Централната избирателна комисия Александър Андреев.

В 9.20 яйца и домати полетяха към сградата откъм бул. „Дондуков“, защото вратите не се отвориха за гражданите.

сн. БГНЕС

Няколко минути по-късно протестиращите се преместиха на другия вход на бившия Партиен дом, където има полицаи. Вратите са заключени и тук

Към недоволството пред ЦИК се присъедини и бившият омбудсман Мая Манолова, която призова Борисов да не пипа Изборния кодекс, защото в него ясно са разписани нещата, свързани с машинното гласуване и даде пример с отминалите европейски избори. Според нея внесените вчера поправки имат за цел властта „да тупа топката“.

- реклама -