протест, 62-ри ден
Снимка: БГНЕС

Протести ден 62: В подготовка за 10 септември

За 62-ри път протестиращи се събраха в триъгълника на властта – между Президентството, бившия Партиен дом и Министерски съвет.

Исканията остават непроменени – оставка на премиера Бойко Борисов, на цялото правителство, както и на главния прокурор.

Протестиращите се готвят за протеста на 10 септември, призовават всички граждани да дойдат пред Народното събрание. 10 септември, 8 ч. отново цялата страна е София, заявяват протестиращите, „защото най-голямата свинщина е тук”.

Снимка: БГНЕС

Ще бъдем една вечер поне след тях. До тази сутрин имаме 600 записани доброволци от 20 държави, включително Естония, Австралия и Канада, заяви от сцената на протеста Арман Бабикян. За България хората, които вече са се регистрирали като доброволци са от 69 града и 9 села. Тези, които искат да помагат в свалянето на мафията и да вдигнат държавата, имат шанс да се запишат на страницата на триото. Ще помогнат по този начин да станем организирани срещу организираната престъпност в България, добави Бабикян.

Категорично заявяваме, че всички заедно сме непоколебими в усилията си и призоваваме да не се допуска полицейски произвол и насилие, както и опити за провокация, организирани от управляващите, с цел да се дискредитира мирния граждански протест. Не допускайте да се повтори „кървавата сряда“ на Борисов и Гешев! заявиха от Отровното трио.

Снимка: БГНЕС

По-рано тримата изпратиха писмо до ЕС, посолствата на САЩ и Великобритания, в което обясняват, че протестите ще продължат до постигане на желаното.

Обстановката на протеста е спокойна.

Проведе се и традиционното шествие до Орлов мост.

- реклама -