протести 55 ден прогноза, промяна БСП, ВМРО, Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС

Протести ден 55: В очакване на голямото голямо…пълна мобилизация

Ден 55-ти на антиправителствените протести.

Днес те преминават в подготовка на обявения за утре общонационален протест, който съвпада едновременно с началото на работата на Народното събрание и редовното заседание на Министерски съвет.

Снимка: БГНЕС

В триъгълника на властта се подготвят и силите на реда, които трябва да осигурят спокойното преминаване както на работата на парламента, така и на протестните действия.

От Столичната община вече обявиха, че движението в района ще е невъзможно, а от СДВР призоваха за внимание към провокации и ненасилие.

Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на кабинета, главния прокурор и предсрочни избори.

Снимка: БГНЕС

В навечерието на Големия протест от Отровното трио втвърдиха съвсем лексиката и обявиха, че утре ще има окупация на Народното събрание.

„Страшен страх тресе кочината”, заяви веднага след  проф. Велислав Минеков. Той посочи, че само за половин ден днес в София са докарани 8 хиляди души полиция от цялата страна.

Снимка: БГНЕС

„Премахваме ги и се запътваме към честни и свободни избори. Нищо повече не искаме”, заключи той.

Снимка: БГНЕС

Протестиращите поставиха допълнителни палатки пред сградата на бившия партиен дом, сега сграда на парламента. Въпреки това един от входовете на Народното събрание е отцепен с ограничителни ленти от полицията.

Очаква се и традиционният контрапротест на кръстовището пред Румънското посолство.

Очаквайте подробности!

- реклама -