протести, София, картички за Шиши БНБ
Снимка: БГНЕС

Протести ден 19: Торта изненада през МС, Картички за „Шиши“, „Масово подаване на оставки“

Ден 19-ти на антиправителствени протести в София.

Протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев донесоха торта с изненада пред Министерски съвет. Тортата е специално подготвена заради рождения ден на народния представител Делян Пеевски, към когото протестиращите отправиха множество пожелания за независим прокурор и истинско правосъдие.

Шествието на гражданско недоволство стигна и до сградата на Представителството на ЕК у нас, където гражданите скандираха и искане Европа да чуе и види протестите и да им обърне внимание.

Около 19:30 ч. протестиращи се събраха на протест и пред БНТ и с викове „Оставка“ настояха за оттеглянето на генералния директор Емил Кошлуков.

Снимка: БГНЕС

Инициативен комитет от 7 души събира днес подписка за оставката на премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Тя ще се входира до НС, премиера и министъра на правосъдието като легитимен орган, който може да внесе подписката във Висшия съдебен съвет.

Снимка: БГНЕС

Протестиращите определиха отпуснатите 1 млрд. и 100 млн. от правителството за социални мерки в борбата с коронавируса като хвърляне на прах в очите и купуване на спокойствие.

Снимка: БГНЕС

Пред Българската народна банка се проведе демонстрация, организирана от младежите на партия „Да, България“.

Надсловът е „Картичка за Шиши“, като от участниците написаха свои пожелания за навършващия 40 години депутат от ДПС Делян Пеевски.

Снимка: БГНЕС

„Масово подаване на оставки“ организира сдружението „БОЕЦ“ пред централата на ГЕРБ. Там присъстващите са призовани да напишат готови за подпис оставки на различни кадри на управляващата партия.

Протести има и в други големи градове на страната.

 

- реклама -