Снимка: БНР

Протести блокираха столицата – къде какво е затворено за движение (Снимки +Обновява се)

Ден на протести в цялата страна. Точно в 08.00 ч. започна блокадата на ключови места в София.

Служители на градския транспорт излязоха на протест.

Те настояват за спешна актуализация на държавния бюджет заради скока в цените. Недоволните се събраха  на три места – „Лъвов мост“, „Сточна гара“ и „Петте кьошета“. Образували са се сериозни задръствания.

Протестът предизвика задръствания в цяла София.

Градският транспорт се движи по график, но се очакват евентуални затруднения  заради блокирането на движението в целия център на столицата.

Превозвачите също излязоха на национален протест. Планирани са блокади в големите градове на страната, както и по граничните пунктове. В столицата сборните точки са три. Част от камионите вече са на „Цариградско шосе“, при парка „Врана”.

Очакват се още товарни превозни средства, които ще спрат на входовете на София, в района на магистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Люлин“. След това, към 09.30 ч.,

протестиращите тръгнаха на шествие към Министерството на финансите, а от там – към Министерския съвет. Според бранша мерките срещу ценовата криза са закъснели.

В Пловдив в сутрешния час пик стотици товарни автомобили се насочиха към шестте входно-изходни артерии на града, за да ги блокират. В протестната демонстрация са заявили участие над 300 тира. Те ще паркират в най-крайната дясна лента, за да не затрудняват движението в средната лента на шосетата, каквато е договорката с полицията.

В протеста ще се включат и автобусните превозвачи. В интервала между 9.00 и 17.00 ч. няма да се движат нито градските, нито междуградските автобуси. В този интервал няма да има автобуси и в Ямбол. В Севлиево няма да се движат междуградските автобуси между 9 и 17 часа.

На пътен възел „Кабиле“ на АМ „Тракия“ – в участъка между Сливен и Ямбол,  започнаха да се събират автобуси, които ще тръгнат на шествие в 11:30 часа.

Демонстрация са заявили и таксиметровите шофьори. Сборният им пункт е на Южната дъга на Околовръстното шосе в София. Към 10.00 ч. те тръгнаха на шествие по бул. „България“, което ще спре на бул. „Мария Луиза“.

Оттам шофьорите ще се придвижат пеш до Министерския съвет, където ще се съберат всички протестиращи в днешния ден.

Снимки: Dariknews.bg.

- реклама -