Протестът на майките на деца с увреждания стигна до централата на НФСБ – ВИДЕО

Черни знамена и скандирания за оставка има и днес под прозорците на властта. Майки на деца с увреждания излязоха отново с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, въпреки извинението му. Преди минути протестното шествие на майките, което тръгна от Министерския съвет и продължи по ул.“Раковска“, стигна до партийната централа на НФСБ.

Вера Иванова, която е майка на момче с увреждане посочи, че протестите ще продължават до подаването на неговата оставка.

„Инвалидите в България са невидимите хора и невидимите деца. Тези, които не излизат, тези, които не виждаме, тези, които сякаш не съществуват. Това няма да видите в нито една друга европейска столица, в която хората в инвалидни колички имат достъп до всяка една публична сграда, имат възможност да работят и да се чувстват достойно“, каза Теодора, която днес също бе тук.

Във вторник, след провелия се политически съвет на „Обединени патриоти“ Симеонов коментира, че изказването му не е било разбрано правилно и той в никакъв случай не е искал да обижда майките.

„Този протест няма да последният на тази тема“, заканиха се от своя страна майките. С плакати „Симеонов, върви си!“, „Симеонов, ти си срам!“ и възгласи „Оставка!“ протестиращите настояха вицепремиерът да поеме политическа отговорност за думите си. Последва и реакцията на Симеонов, който след извънреден коалиционен съвет рано тази сутрин поднесе извиненията си към всички, които са засегнати.