Протестът на майките на деца с увреждания блокира бул. „Дондуков” в столицата – ВИДЕО

Протестът на майките на деца с увреждания блокира бул. „Дондуков” пред Министерски съвет и се отправи към бул. „Витоша”. Там протестиращите  питаха хората доволни ли са от управляващите и от присъствието на Валери Симеонов във властта.

„Аз не съм от самото начало с майките, но ги подкрепям. Дойдох на тези протести, откакто чух думите на Валери Симеонов, защото с това ми преля чашата и не можах да ги преглътна. Просто не можех да повярвам, че това се случва в днешна България. С махането на Симеонов ще защитим нашето достойнство. При нас нещата са толкова тежки, че само това липсваше – да чуем и тези думи, и то от най-високо ниво в държавата“, каза Нели Димитрова, която е майка на 21 годишно момче с увреждания.

Тя беше категорична, че извинението на вицепремиера не е било искрено и затова продължават с искането си той да напусне поста.

Не липсваха и провокатори на протеста. Преминавайки по бул. „Витоша“, мъж каза на майките да се махат, а други момчета показваха нецензурни знаци, заради което бяха проверени от полицията и след като се оказа, че са без документи, бяха задържани и откарани в полицейското управление.

На няколко места родителите спираха и призоваваха минувачи и хранещи се в заведенията по булеварда да ги подкрепят. Част от тях се присъединиха към множеството, други не се трогнаха от думите им, а трети им се смееха.

Въпреки това майките ще продължат с протестите докато исканата оставка на Валери Симеонов не стане факт.

Походът на протестиращите завърши отново пред Министерски съвет.

 

- реклама -