сн. БГНЕС

Протестът стигна до испанското посолство, недоволни блокираха ГКПП „Дунав мост“

Протестиращи донесоха нощно шкафче на протеста в центъра на София, а върху него – бели листа, химикалки и будилник. „Решихме да събираме гражданското мнение и затова има лист и химикал и всеки има шанс да напише своите мотиви за оставката на Борисов и неговия кабинет и за предсрочни избори. Пишете мотивите си. Това ще го правим тази вечер, но и в следващите дни, по-късно ще го оставим до палатките. Шкафчето с мотивите на гражданите е важното нещо, което управляващите трябва да чуят, защото това е вашият глас, свободният глас на българите“, заяви  от сцената на протеста Арман Бабикян.

сн. БГНЕС

Остават блокирани три основни кръстовища в столицата.

Протестиращи се събраха по-рано вечерта пред посолството на кралство Испания в България. Те поставиха въпроса дали испанската държава „толерира и подпомага“ корупцията в България.

Премиерът Борисов многократно е заявявал, че нито той, нито негови близки притежават имот в Барселона. Протестиращите настояват за яснота около разследването на властите в Мадрид.

сн. БГНЕС

Протестиращи започнаха да се събират пред бившия Партиен дом и Министерския съвет. Това е 49-ата вечер на антиправителствени протести. Исканията остават непроменени. Очаква се по-късно да има шествие до „Орлов мост”.

Протестиращи блокираха за час с автошествие движението в района на ГКПП „Дунав мост“ при Русе.

Участниците в недоволството спряха автомобилите си в кръговото кръстовище край „Дунав мост“ и скандираха „Оставка!“ и „Мутри, вън!“. Екипи на полицията регулираха и пренасочваха трафика по обходни маршрути.

- реклама -