Светослав Трайков, протест, Кърджилов, инцидент,

Протестърите на Орлов мост: Не бием баби, случая с Кърджилов беше провокация

Протестиращите на Орлов мост са категорични, че инцидентът от сутринта, при който възникна напрежение между възрастна жена и бившия пиар на Десислава Иванчева – Петър Кърджилов е провокация.

Бихме помолили властимащите от ГЕРБ, от коалицията, да спрат да изпращат провокатори на протеста, които да се мъчат да ни разединяват.

Това каза Светослав Трайков на Орлов мост.

Трайков обясни, че е на протеста от първия ден и не е член на никоя политическа партия, никое сдружение. Съорганизатор съм на протеста, добави той.

По повод случката, разиграла се по-рано днес на Орлов мост, мъжът посочи: „Подозрението ни е, че това беше провокатор, изпратен от ГЕРБ с цел тук да стане скандал, да се говори само за това и да се отклони вниманието от нашите искания. А те са: незабавна оставка на всички – на Борисов, на цялото му правителство и на Гешев. Моля да спрат да ги изпращат тези провокатори, защото провокациите им няма да им се получат. Ние ще седим тук докато те си подадат оставката”, каза Трайков. Той посочи и откъде е сигурен, че жената е провокатор, изпратен от ГРЕБ.

„Всички така наречени „остриета“ на ГЕРБ 30-тина минути след като се случи случката си пуснаха в социалните мрежи тяхната теория, че ние протестиращите бием баби. Първо жената, която направи това нещо сутринта не е баба, а е жена на около четиресе и няколко годишна възраст.

Второ – ние не бием баби, имаме записи на това, което се случи, вие медиите също имате. Това беше провокатор, който цели да направи проблем и скандал”, каза той.

Позиция по случилото се изрази и Георги Георгиев от „БОЕЦ“. Той заяви, че идва от районното и каза, че задържаният Петър Кърджилов няма повдигнати обвинения все още. „В момента е задържан за до 24 часа. Няма и подадена жалба срещу него. Големият въпрос е защо при тази ситуация само едната страна беше задържана, спрямо другата страна няма действия, а две страни участваха в случилото се”, попита Георгиев. От „Боец“ са категорични, че станалото е умишлена провокация.

„Единственото, което нас ни притеснява е, че вече чуваме от няколко места слухове, че днес полицията щяла да дойде да се опита да преговаря с нас да освободим Орлов мост и Министерски съвет. Ние не сме ги канили. Били са подготвени да използват сила, да разбутат палатките и палатките пред МС”, предупреди Димитър Делчев.

В един момент пред медиите застана Атанас, който каза, че са свободни граждани и не позволяваме някой да им вземе думата по такъв начин.

„Истината е, че има политически партии, които са преки участници в организацията на протестите, те са видни. Ние сме за отворен диалог, прозрачност и публичност, но искаме да кажем, че имаме искания, които не само оставката на г-н Борисов и Гешев. Те са първата стъпка само в инициирането на една мащабна промяна в нашето общество”, заяви той.

„Протестиращите са тук, защото те са на ценностен протест. Исканията са им напълно ясни, стига провокации, стига опити за преговори, докато няма оставки това ще продължава да е така”, каза още Димитър Делчев.

„Това, че всеки има политически пристрастия – това е негово право, ние сме дошли тук като граждани и сме застанали рамо до рамо зад една кауза – каузата е да освободим държавата от мутрите, от Борисов, от Гешев и от Кошлуков. Така че протестът е изцяло граждански и седим като граждани рамо до рамо”, посочи и Тихомир Василев.

Източник: БГНЕС

- реклама -