Протест в защита на Иванчева и Петрова блокира движението по бул.„Васил Левски“ в София – СНИМКИ

Протестен флашмоб организиран от „Зелен Младост” – „КОЙ украси кметовете на Младост Иванчева и Петрова?“, се проведе пред Министерството на младежта и спорта тази вечер.

Участниците в проявата блокираха за кратко движението на бул. „Васил Левски“. Те пресъздадоха събитията преди 8 месеца, когато отстраненият кмет на „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Диляна Петрова бяха показно арестувани пред спортното министерство.

Протестиращите искат свобода за двете жени, оставка на Иван Гешев, зам.-главен прокурор, и стъпкаха образа на главния прокурор Сотир Цацаров. „Гешев позор, оставка и затвор“, скандира протестът.
Татяна Христова, която влезе в ролята на Иванчева каза, че с инсценировката тази вечер искат да кажат, че случилото се през април е било пълен цирк и го оприличиха на филмова продукция на „КОНПИ пикчърс“.

„Всичко беше планирано. Нашата версия за събитията са, че Ваклин заедно с други предприемачи са били притискани да даряват, но да даряват за облагородяването на квартала“, каза Христова.

Според нея Иванчева и Петрова са били в Столичната община, за да подпишат договор за дарение с бизнесмена Александър Ваклин. Именно тогава са били подхвърлени парите в колата и най-вероятно този договор е бил заличен. За жената, която от самото начало подкрепя отстранения кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й е много странен фактът, че няма нито един видеозапис от задържането им, а оправданието затова е, че в този ден всички улични камери са били в профилактика. За Христова това е сигнал, че прокуратурата няма никакви доказателства срещу тях и отново попитаха къде са данните, които уличават двете жени. Протестиращите твърдят, че Иванчева и Петрова са набедени и публично омаскарени пред обществото, защото са имали смелостта да се опълчат срещу мафията и статуквото.

„Тук сме защото това е една политическа репресия срещу всеки, който се опита да се опълчи срещу тази корумпирана власт, в основата, на която стои ГЕРБ.

Аз не съм от „Младост“, но самият начин, по който е извършен ареста и стои 8 месеца при много лоши условия. Всичко това говори, че това е една репресия, а арестът й скалъпен“, добави Пресиян Петров, който по примера на жълтите жилетки във Франция беше облякъл такава.

Утре на пресконференция, бившият ПР на Иванчева заедно с адвоката на Биляна Петрова Ирен Савова, архитекти, бивши служители на районната администрация ще разкрият още факти и документи, доказващи невинността на отстранената кметица.

- реклама -