Протест в Джерман, не искат строеж на депо за отпадъци (ВИДЕО)

Стотина жители на дупнишкото село Джерман блокираха по обяд за 20-сет минути главен път Е-79. По този начин те изразиха недоволството си срещу предстоящото изграждане на депо за битови отпадъци край селото.

„Вече 7 години се борим срещу това безумие, надеждата ни е в премиера Борисов“, каза председателят на сдружение „Бъдеще за Джерман“ Борислав Тасков.

Той припомни за пореден път как отреденият за депото терен край селото е свлачищен, поради което трасето на АМ “Струма“ е било преместено.

„При предишното кметско ръководство на Дупница имаше сключен договор с испанска фирма. Кто дойде кметът Чимев, прекъсна договора, така изпуснахме европейско финансиране на стойност 30 млн. евро. След това избраха най-неподходящия терен, не можаха да се вместят в него до 2015 г., питам кой ще понесе отговорността“, припомни Тасков.

Според него надеждата му е в „Дондуков“-1 или премиера Борисов, който трябва да се намеси, защото в Дупница не трябва да светнат лампички, а цял прожектор.

На поредния протест в Джерман имаше засилено полицейско присъствие. 8 патрулки охраняваха жителите. Униформените се опасяваха протестиращите да не отидат и блокират магистрала „Струма“.

- реклама -