катастрофа, Подбалканския път, загинал, обходен маршрут

Протест в Айтос след тежката катастрофа

Жители на Айтос се събраха на мълчалив протест на пътя, на който при тежка катастрофа загинаха Нури Хюсеин и двете му деца.

Те заплашват ежедневно да блокират „отсечката на смъртта”, докато институциите не вземат мерки и не се изведе тежкият трафик извън града. Според местните кръгово движение и светофар няма да решат проблема, тъй като камионите често са претоварени и спирачките им могат да откажат.

На мълчаливия протест присъстваха и много майки, чийто деца всекидневно си играят в градинката, където се обърнаха ТИР-ът и леката кола след удара от челния сблъсък.

„В момента товарните автомобили, които минават, са изключително малко, тъй като има ремонт на Айтоския проход. Въпреки това станаха две катастрофи само за една година.

В Айтос не желаят повече. да дава жертви. Хората са категорични, че докато не се отпуснат средства за изграждане на околовръстен път, няма да спрат да протестират. Протестиращите поднесоха цветя на мястото на трагедията.

При тежката катастрофа в Айтос на 13 септември загинаха баща и двете му деца – 5-годишно момиченце и 8-годишно момченце. Майката, на 32 години, пътуваща на предната дясна седалка, е с травми на гръдния кош и е откарана в бургаската болница.

От полицията съобщиха, че причина за катастрофата най-вероятно е движение с несъобразена скорост и възникнала техническа неизправност – повреда в спирачната уредба.

Източник: БГНЕС

- реклама -