детска болница, протест
Снимка: БНТ

Протест срещу намерението на държавата да използва недовършен строеж за нова детската болница

Родители и представители на Националната гражданска инициатива „За истинска детска болница“ излязоха на протест пред Министерския съвет.

Те недоволстват от опита на държавата в лицето на бившето правителство да настани детската болница в 40-годишно скеле.

Причината за тяхното недоволство е проведена вчера среща в Регионалното министерство, със страните участващи в изпълнението на проекта. На нея е решено – инвеститорът в лицето на Министерството на здравеопазването да внесе ново мотивирано предложение за изменение на подробния устройствен план, което да съответства на конкретните инвестиционни намерения.

„Продължава да се игнорират тези 85 000 души, които подписаха петиция, която е част от това да имаме една модерна детска болница. Опитват се да се правят компромиси, да се заобикалят архитектурните норми, нормите за строителство, нормите за геодезия, всички норми“, обясни Георги Богданов от Национална мрежа за децата.

Протестиращите родители настояха да бъде изградена болница, от която не ги е страх и призоваха служебното правителство да започне на чисто.

В началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Стефан Янев се обърна към колегите си от здравеопазването д-р Кацаров и от регионалното развитие – министър Комитова, да направят среща с протестиращите родители и да им обърнат внимание.

- реклама -