Протест срещу Covid мерките организират в Брюксел

Очаква се десетки хиляди демонстранти от цяла Европа да протестират по обед по улиците на Брюксел срещу противоепидемичните мерки, предава БНР.

Инициатор на протестното шествие е неправителствената организация Europeans United, коятотвърди, че има представители от цяла Европа.

Въпреки че не отрича коронакризата, организацията инициира протеста „срещу непропорционалните мерки, които нарушават човешките права“.

Полицията в Брюксел мобилизира голям брой служители, подкрепа ще има и от федералната полиция. Председателят на Europeans United Том Миърт призовава участниците да изразят позицията си без насилие.

В събота в редица европейски градове имаше протести.

Недоволството от строгите изисквания в Австрия бяха концентрирани в град Грац , където десетки хиляди хора от всички възрасти пучастваха в петчасови протести и митинг  срещу задължителната ваксинация.

Несъгласието си изразиха и жителите на шведската столица Стокхолм и на втория по големина град Гьотеборг.

В цяла Франция се проведоха протести малко преди влизането в сила на новия ваксинационен сертификат.

В столицата на НидерландияАмстердам отново хиляди протестираха срещу Covid мерките

В столицата на Финландия Хелзинки мирна протестна демонстрация поиска отпадане на ограниченията и на забраните за публични прояви.

АП и ЕйБиСи съобщават, че протести е имало в Атина и Лондон.

В британската столица медицински служители са били против изискванията за имунизация.

Планирани бяха демонстрации и в Лисабон, и Киев пише сайтът „Сrisis24“, където има информация за предстоящ днес следобед в София протест.

- реклама -