протест Катерина бебе българско семейство Германия

Протест пред посолството на Германия заради отнетото бебе от българско семейство

Протест пред посолството на Германия у нас се проведе заради отнемането на дете от българско семейство. 

В демонстрацията се включиха близки, приятели и съграждани на майката, която е родом от Кубрат.

„Родителите обожават дъщеричката си. И не мислим, че е правилно чужда страна да отнема българско дете”, сподели близка на родителите в ефира на Нова телевизия.

Събира се подписка в подкрепа на семейството.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева изрази в Министерския съвет надежда да се изясни обективната истина по случая, както и да бъде направено всичко възможно за защита на интересите на детето и на семейството.

Захариева каза, че на 21 януари ще бъде първото дело в съда и съобщи, че е поискан достъп на нашия консул до съдебното заседание и изрази надежда да му бъде разрешено това.

Министерството и всички отговорни институции в страната са в постоянна координация по случая и се оказва пълно съдействие на семейството, каза министърът.

 

Тя напомни, че на 9 януари на електронната поща на посолството и консулската служба е получен сигнал, а на 10 януари е направена връзка с родителите и с всички, свързани със случая институции в Германия. Консулът ни от Берлин е командирован в Хамбург и вече е имал среща с родителите и адвоката им, каза министърът.

- реклама -