Протест в подкрепа на Мария в Стара Загора

Протест в подкрепа на Мария, която уби насилника си

Протест в подкрепа на Мария, която уби насилника си, се проведе в Стара Загора.

Десетки се събраха да поискат свобода за момичето, което уби изнасилвача си и след това направи пълни самопризнания пред полицията.

Протест в подкрепа на Мария в Стара Загора

На протеста дойдоха и родителите на Мария. Те попитаха защо доказани престъпници и рецидивисти у нас са на свобода. Разказаха, че дъщеря им е изключително скромно и наивно момиче, и нямат обяснение как и защо се е озовала в дома на жертвата. Чули са, че Мария общувала с „някакъв добър дядо, който идвал в кафенето“, където работела. Мъжът разказвал, че също има 18-годишна дъщеря.

Протест в подкрепа на Мария в Стара Загора

Адвокатът на Мария Валентин Димитров бе призован по телефона да се яви в следствения арест в 11 ч., но тъй като той реши да тръгне по-рано, към него се присъединиха и протестиращите.

18-годишната ученичка, която уби възрастен мъж в Стара Загора, е действала при неизбежна самоотбрана, потвърди адвокатът на момичето. Според него по време на изнасилването ученичката успяла да се добере до джобно ножче, с което наръгала няколко пъти мъжа, който починал от загубата на кръв. Девойката е направила пълни самопризнания за извършеното престъпление.

Цветан Цветанов: Аз бих защитил момичето, защото в случая има неизбежна самоотбрана

„Аз бих защитил момичето, защото в случая има неизбежна самоотбрана“, коментира случая бившият вътрешен министър Цветан Цветанов от ГЕРБ пред Нова телевизия.

„Призивът трябва да бъде към всички жертви на този човек. Те трябва да споделят всичко, което са преживяли“, добави Цветанов.

- реклама -