Протест на ВМРО блокира движението през Кресненското дефиле (Снимки)

Протест на ВМРО блокира движението през Кресненското дефиле. Точно в 12:00 часа протест на ВМРО блокира движението през Кресненското дефиле.

Причината за недоволството е евентуалното падане на българското вето за преговорите за приемане в ЕС на Северна Македония.

„Ние от ВМРО няма да допуснем това национално предателство

и както предупредихме започнахме гражданско неподчинение“, се казва в съобщение, разпространено от пресцентъра на патриотите.

Междувременно в управляващата коалиция се породи ново напрежение по повод влизането на Република Северна Македония (РСМ) в Европейския съюз, съобщават от NOVA.

Обръщение на премиера Кирил Петков към президента

Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност на тема „Република Северна Македония” за пореден път изостри вниманието към въпроса има ли външен натиск страната ни да вдигне ветото срещу РСМ за начало на преговорите за присъединяване към Европейския съюз.

Евроинтеграцията на западната ни съседка е ключов въпрос за „Има такъв народ”, които са категорични, че напускат коалицията, ако не бъде защитен националният интерес.

Според ИТН няма нужда от съвет при президента, а

според председателя на парламента

Никола Минчев външният министър трябва да изготви доклад докъде са стигнали преговорите между двете държави.

Потвърждават се подозренията, че премиерът е поел ангажимент за РСМ (Балабанов пред bTV) – Flashnews

„Темата е важна. Да се изслуша доклад отстрана на външно министерство за актуалното състояние, защото в рамките на последните месеци има активен диалог. Не, натиск няма, това е важна тема за всички, особено след войната в Украйна, но натиск няма”, каза Минчев.

„Притеснителното е поведението на Петков в публичното пространство.

На мен лично ми се видя притеснен снощи.

Защо сега? Защо мълчеше? Какво се крие? И аз ще се опитам да разбера. Проблемът ще дойде, когато се пресече публичното говорене на министър-председателя с това, което е обещал. Включително и президента Радев го потвърди преди 2 седмици. Ако се посегне на националния интерес, ще бъдем безкомпромисни”, каза Станислав Балабанов от „Има такъв народ”.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено