Протест на симпатизанти и членове на БСП преди пленума, искат смяна в ръководството

Протестиращи се събраха пред „Позитано“ 20 с искания за оставка на лидерката и ръководството.

Протестът подкрепиха Кирил Добрев и Весела Лечева

На протест с искане за промяна в ръководството на БСП се събраха симпатизанти и членове на левицата преди началото на пленума на „Позитано“ 20 днес.

Повод за него са разочароващите резултати от изборите на 4 април и на 11 юли, както и различия за развитието на партията.

„Днес тук са хора, които имат различно мнение за пътя и развитието на партията, от това на ръководството на партията е момента“, коментира Петко Димитров, общински съветник от БСП в Столичния общински съвет. Той обясни, че протестът е спонтанен, въпреки че намерения за такъв имало още след последните избори.

Искаме да се свика извънреден конгрес, на който БСП да реши по кой път поема. Дали това минава през смяна на председателя или ръководството, ще го решат делегатите на конгреса, каза и Кирил Добрев. „Конгресът трябва да реши дали ще продължим да вървим по път на разделението, по който вървяхме сега – с непрекъснато изключване и виновни хора. Вече не искаме оставка на Нинова, тя партията в остави“, каза още Добрев.

Протестът пред централата на БСП подкрепи и Весела Лечева, според която ръководството на левицата трябва да поеме политическа отговорност за катастрофалните резултати на БСП на изборите като подаде оставка.

- реклама -