протест, Автомагистрали-Черно море

Протест на „Автомагистрали – Черно море“ пред Министерския съвет

Пореден протест на работници от „Автомагистрали – Черно море“ – този път пред сградата на Министерския съвет в София.

Както се заканиха, протестиращите блокираха прилежащите булеварди около „триъгълника на властта“. Искането им остава непроменено – да им бъдат изплатени задължения в размер на близо 37 млн. лева за ремонта на АМ „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора, предаде БНТ.

Група от протестиращите беше приета в Президентството, за да представят своите виждания за решаването на казуса. По-рано такава среща им беше отказана от Министерския съвет с мотива, че трябва да се спазват противоепидемичните мерки.

„Дотук една-единствена среща е проведена с държавното дружество „Автомагистрали“, което ни даде предложение към мениджърския екип да изтеглят кредит, което да покрие задълженията си към персонала и да се успокоят нещата, което е неприемливо, каза Петя Стоянова от „Автомагистрали-Черно море“.

„Министър Комитова – като човек, който отговаря за тези отношения – тя като изпълнителен човек да сезира и прокуратурата и всички държавни органи, а не да ни праща нас да се саморазправяме с бивши управляващи или с някой на улицата – откъде-накъде“, допълни Тодор Капитанов от КНСБ.

Недоволните се заканиха, че ако исканията им не бъдат чути, протестите ще продължат в цялата страна.

 

- реклама -