Пловдив Петрич
Снимка: pixabay.com

Простреляната в Свети Влас Лиляна била жертва на домашно насилие

Простреляната в Свети Влас Лиляна била жертва на домашно насилие. Тя е подавала жалби в полицията срещу бившия си партньор. Споделяла и пред колегите си, че Кирил я тормози

Във вторник 54-годишният мъж се опита да убие бившата си жена. Според полицията той е дествал по предварително обмислен план.

Малко преди 15.00 часа Кирил нахлул въоръжен с газов пистолет в супермаркета, където работи бившата му приятелка. Стрелял в главата й и след това се прострелял – също в главата. След като се самонаранил, Кирил продължил да буйства, извадил и нож. Задържан е от свидетели на инцидента, които са били в магазина. Действията им са предотвратили още по- голяма трагедия, тъй като обезумелият мъж е можело да започне да стреля наред, коментират свидетелите.

За късмет куршумът засегнал само областта около ухото на жената. Тя е контактна, предстои й операция. Мъжът обаче е в по-тежко състояние с опасност за живота. Той е стрелял с газов пистолет, но експерти проверяват дали оръжието е било преправено в бойно.

Причина за нападението е любовна драма, потвърдиха от полицията. Двамата имали дългогодишна връзка. Наскоро обаче се разделили. Лиляна е подала жалба в полицията в началото на годината. Случаят е бил предаден в прокуратурата. Тогава обаче самата Лиляна се отказала случаят да бъде разглеждан като случай на домашно насилие.

От полицията уточниха, че по случая е образувано досъдебно производство, назначени са експертизи. Случаят е докладван на окръжната прокуратура в Бургас.

- реклама -