Прощаваме се с неповторимата Татяна Лолова

Днес в Сатиричния театър „Алеко Константинов“ ще бъде поклонението пред Татяна Лолова. Голямата българска театрална, кино и телевизионна актриса почина на 23 март на 87-годишна възраст.

Поклонението пред тленните останки на актрисата ще се състои в тесен семеен кръг, но многобройните ѝ почитатели, обичащата я публика, колеги, приятели и близки могат да си вземат символично сбогом с нея като оставят цвете в Сатирата и напишат няколко реда за спомен.

Събитието, озаглавено „Цвете за Татяна Лолова”, ще се проведе от 11.00 до 13.00 часа в театъра, който ще остави вратите си отворени.

Татяна Лолова

Татяна Лолова завършва актьорско майсторство през 1955 година в класа на професор Стефан Сърчаджиев, където учи заедно с Ицках Финци, Григор Вачков и Никола Анастасов. Тя е един от основателите на Сатиричния театър, макар че кариерата ѝ започва в Националното радио и тя не веднъж го е отбелязвала:

„Обичам Радиото, там съм почнала. Когато започвах, един от режисьорите каза: „Ех, такъв глас се ражда веднъж на сто години“.

Татяна Лолова се е снимала в 45 филма, а сред най-запомнящите се нейни роли в киното са в лентите „Топло“, „Сиромашко лято“, „Бон шанс, инспекторе!“, „Пътуване към Йерусалим“, „След края на света“, „Нощем с белите коне“, „Опасен чар“.

Хитовият и моноспектакъл „Дуенде“ се радва на препълнени салони повече от десет години в Театър 199, както и в турнетата в страната и чужбина.

Автобиографичната книга на Татяна Лолова „Една втора живот“ е рекордно преиздавана, дописвана и допълвана.

- реклама -