Ансамбълът художествена гимнастика
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Златните момичета пропускат световното първенство

Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика няма да участват на световното първенство. Причината е контузия на Лаура Траатс.

Първенството в японския град Китакюшу трябваше да е последното за олимпийските шампионки.

„Нашите момичета заминаха изключително добре подготвени и с огромно желание да спечелят последното си състезание като отбор! Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Лаура Траатс получава много силна и остра болка. Веднага е проведена консултация с лекаря на отбора д-р Добрев, който е преценил, че травмата на Лаура е сериозна и участието на отбора е невъзможно! Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент!“, написаха от федерацията по художествена гимнастика в социалните мрежи.

От федерацията не уточняват дали тимът е на световното без резерва. В Токио заедно със Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс с тима беше и резервата Камелия Стоилова. В Токио Радуканова игра с фрактура на глезена.

Президентът на федерацията Илиана Раева уточни, че Траатс е с дискова херния. „Лаура е получила доста силни болки и нашият доктор е казал, че не трябва да рискува. Контузията ѝ е дискова херния. Няма нищо по-важно от здравето на момичетата. Момичетата са добре, те постигнаха най-големия си връх. Нищо фатално не се е случило“, каза Раева пред Би Ти Ви.

- реклама -