Промяната постави две условия на БСП

Промяната постави две условия на БСП . Само половин час продължи първата от поредицата консултации за съставяне на правителство, които БСП организира.

Имахме много добри разговори с БСП. Ще използваме вече изработената програма като основа за разговорите. Единственото условие, което ние поставихме е да сме сигурни, че има работещо антикорупционно мнозинства в парламента, което да се докаже, като по време на преговорите да се приеме закона за КПКОНПИ и се избере Бойко Рашков за шеф на комисията за противодействие на корупцията.

Това заяви Асен Василев след разговорите на „Продължаваме промяната“ с БСП. Само 40 минути продължи първата от консултациите, които социалистите провеждат, след като получиха третия мандат от президента.

Не сме обсъждали кой да е премиер или каквито и да е постове, структура на правителството. Първо трябва да видим, че има работещо парламентарно мнозинство против корупцията, обясни Василев. Затова в ПП не били обсъждали варианти.

Въпрос на мандатоносителя е как ще се сглоби мнозинство, така че да бъде приет закона за КПКОНПИ и да бъде избран г-н Рашков, обясни още съпредседателят на ПП.

По повод твърденията на БСП, че в програмата е заложено възстановяване на отношенията с Русия и договор с „Газпром“, Василев коментира: Ние и в момента имаме договор с „Газпром“, който фирмата не изпълнява. Ако „Газпром“ започне да изпълнява договора, това трябва да бъде обсъден.

 

- реклама -