„Промяната“ опита да блокира работата на НС с почивка

Отказът на Вежди Рашидов да пусне депутатите в нова почивка предизвика гнева на „Продължаваме промяната“, които продължиха да настояват за такава преди гласуването на кандидатурата му за председател на НС, въпреки че минути преди това депутатите се събраха сбед двучасова почивка.

„В рамките на настоящето заседание давахте почивки винаги, когато народен представител е искал това да се случи“, обърна се към Рашидов Никола Минчев от ПП.

И настоя, че 15 мин. почивка няма да „доведат до такова сътресение в работата на НС“.

Мустафа Карадайъ посочи, че са били в достатъчно дълга почивка, а всеки е имал време да изрази позициите си на председателски съвет.

„След решението на Председателския съвет всяка една от групите, които не са формално конструирани, можеше да си проведе своите съвещания и заседания и да си подготви необходимите действия.

Явно някои народни представители изобщо не искат да има НС, направо да са си на власт, защото са единствените носители на истината, правотата, правото, на справедливостта без да има значение какво пише в конституцията и законите на страната.

Изборите показаха, че народът не мисли като тях. Не са единствените носители на правотата“, категоричен бе лидерът на ДПС.

„Опитват се да върнат нещата. Опитват се предизборно, маркетингово да се харесват на своите избиратели, а не следизборно тук да вършим работа в полза на народа и по този начин хората да ни харесват“, добави той.

И предупреди, че за поведението на тези народни представители няма да има нужда от социолози и политолози, а ще има нужда от психолози и психиатри.

„Вчера Рашидов наложи тон, който ни обедини.

Днес виждаме от него съвсем друг тон, включително и на депутати от ГЕРБ, които му подвикваха какво да прави. Уважително е, че той събра 121 гласа.

Но той е фасада на възможността да се избере една истинска фигура за председател на парламента”, каза Асен Василев от ПП, след като депутатите направиха своя избор.

И добави: „Ние и ГЕРБ оттеглихме нашите кандидати, БСП също, а това, което се случва в момента, е невъзможност за постигане на нормален разговор. В момента сложихме една фасада и казахме, че уж нещо се случи. А при гласуването на първия закон какво ще се случи?”, попита Василев.

При гласуването на номинацията на Рашидов от „Продължаваме Промяната” бяха „против”. Срещу предложението гласуваха и от „Демократична България”.

 

- реклама -