Кирил Петков, Асен Василев, ДСБ, договорки, министерства, постове, НС, председател

„Промяната“ гласува доверие на Петков и Василев и зададе курс към консолидация с ДБ

„Промяната“ гласува доверие на Петков и Василев и зададе курс към консолидация с ДБ

Националният съвет на „Продължаваме промяната“ гласува доверие на съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев. И зададе курс за консолидация и надграждане на коалицията с „Демократична България“. Това съобщиха от пресслужбата на ПП.

На заседанието, проведено на 7 юли, са били обсъдени резултатите от последните

парламентарни избори. Членовете на НС одобрили Стратегия за развитие на партията за 2024 и 2025 г., представена от съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев.

Националният съвет е потвърдил ясното позициониране на ПП като центристка партия, в чиято мисия и визия водещи са свободата и справедливостта,

борбата с корупцията и постигане на европейския стандарт на живот за българските граждани.

Потвърдена е била и необходимостта от по-добра и открита комуникация – повече ясни послания, свързани освен с геополитическото място на България в ЕС, и с темите, които са най-важни за ежедневието на хората. ПП се обявява за безкомпромисна борба срещу дезинформацията.

Гласувано е било доверие на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев

и им е било възложено да пристъпят към реализация на Стратегията за развитие на партията, съобщиха от партията. Националният съвет на ПП е обсъдил възможностите за надграждане и укрепване на коалицията с партиите от „Демократична България“.

Форумът одобри курс за консолидация в рамките на коалиция с ДБ и даване на мандат

на двамата съпредседатели и на акад. Николай Денков да участват в преговори за надграждане на коалиционното споразумение с ДБ, се казва в прессъобщението. Поставената цел била за възвръщане на доверието на избирателите и разширяване на политическата подкрепа за коалицията.

В 50-ото народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско,

антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция, се казва още в приетата на форума позиция на ПП.

- реклама -