маратаон, София, движение, промени
снимка: Архив

Промени в движението в София заради традиционния маратон

Днес се провежда 38-ото издание на традиционния Софийски маратон. 2750 души от над 30 държави са заявили, че ще участват в тазгодишното събитие. Сред тях има много професионални и елитни атлети.

В 9.30 ч. започва 42-километровият маратон, а в 10.00 ч. дистанцията по маратон 21 км.

От вчера в центъра на столицата са въведени ограничения заради спортното събитие.

„Започва от 6 ч. поетапно спирането на движението, като започваме от центъра вървим до Ботевградско шосе – така че в 7.30 този маршрут, който е от „Батенберг“ – Лъвов мост“ – Ботевградско шосе ще бъде затворен до 15 ч. Като на Ботевградско шосе ще оставим двете лентите, те са три ленти. Ще ги разпределим така, че автомобилите да се движат в двете посоки. Оставили сме подходи, през които да се минава, да има и пропускателен режим. Погрижили сме се максимално да обезпечим така маршрута, че да не предизвикваме недоволство и струпване на автомобили“, каза пред БНР Анатоли Илиев – заместник-председател на комисията за децата, младежта и спорта в Столичния общински съвет.

Столична община ще осигури ваксинационен център в зоната на старт-финала пред Националната художествена галерия, за всички желаещи да се ваксинират срещу Covid-19.

- реклама -