Проливни дъждове наводниха Варна (СНИМКИ, ВИДЕО)

Варна
Снимка: Петел

Силен дъжд, придружен от гръмотевици, се изля следобед във Варна. 55 л на кв. м е количеството на падналия дъжд, при месечна норма около 40 литра.

Снимка: Нова Варна
Снимка: Забелязано във Варна
Варна
Снимка: Фейсбук

Буквално за минути улиците на града се превърнаха в реки.

Снимка: Нова Варна

Подлезите на много места бяха потопени.

От фирма „Градски транспорт“ информираха, че в сградата на дружеството няма ток

Над 25 сигнала от граждани за наводнени сгради и мазета са подадени в пожарната. Шест екипа работят по отстраняване на проблемите, ако се наложи, ще бъдат изпратени още поне три екипа.

Варненци сигнализират за наводнени участъци в района на „Траката“, „Почивка“, бул. „Владислав Варненчик“ в посока летището, бул. „Сливница“, ул. „Ана Феликсова“ в квартал „Възраждане“. Кални наноси са натрупани на пътното платно в района на стадион „Варна“.

НКЖИ също съобщава за спряно движение на влаковете

Бърз влак 8632 от Варна за Пловдив през Карнобат, със 110 пътници, престоя в участъка Варна разделен пост – Варна товарен парк 75 минути поради наводнен железен път. Влакът е потеглил към гара „Тополите“ в 17.53 часа с разрешена скорост до 5 км/ч в засегнатия участък, предава Фокус.

Към момента е разрешено движението на влаковете в междугарието Варнатоваренпарк – „Тополите“ с 25 км в час. Екипи на НКЖИ извършват проверка на железния път за щети от наводнението в участъка от Варна товарен парк към гара Варна.

В момента пътническият влак от Добрич за Варна чака в гара Тополите от 17.30 часа.

От 17.52 часа бързият влак от София за Варна чака в гара „Езерово“. Пътническият влак от Варна за Шумен не е тръгнал от гара „Варна“ и закъснението му към момента е 80 минути.