Рим
Снимка: БГНЕС

Проливен дъжд и градушка в центъра на Рим (СНИМКИ, ВИДЕО)

Улиците в центъра на Рим и няколко метростанции се оказаха под вода вчера в резултат на проливния дъжд, съпроводен от градушка в някои райони, съобщи италианската агенция АНСА, цитирана от ТАСС.

Снимка: Туитър

За броени минути улиците се превърнаха в реки. АНСА публикува снимки, показващи хора, покачили се на покривите на автомобили, за да се спасят от неочаквания потоп. Под водата се оказаха няколко станции на столичното метро и то беше затворено. В историческата базилика „Свети Себастиан“ водата достигна метър и половина.

Почти целия октомври на Апенинския полуостров времето беше необичайно топло, през деня в централните райони температурите достигаха 30 градуса по Целзий, което е значително по-високо от средните норми за сезона.

Първите бури връхлетяха преди няколко дни в южните райони на страната – на островите Сардиния и Сицилия, където лошото време продължава. Вчера бурен вятър бушува над Милано, а силни дъждове валяха в региона Емилия-Романа.

Метеорологичните служби предупредиха за лошо време през следващите дни в няколко южни области. Синоптиците обещават значително понижение на температурите – с 10-15 градуса.

Източник: БТА

- реклама -